Nye plikter for bedriftene - nye løsninger fra mti it service

office-folk.jpg

Innføringen av EUs nye personvernforordning har ført til at en rekke bedrifter har fått plikt til å ha personvernombud, også kalt DPO, som står for Privacy Protection Officer.

I følge datatilsynet skal personvernombudet gi råd om hvordan din bedrift som ansvarlig for behandling av personopplysninger best mulig kan ivareta personverninteressene. Noen bedrifter har plikt til å ha et personvernombud, andre kan ha det dersom de ønsker det.

Hvem kan være personvernombud?

Det stilles omfattende krav til kompetanse og erfaring fra personen som skal fungere som DPO. Personvernombudet kan være en person som er ansatt i bedriften din, eller du kan leie inn en ekstern kompetent person til å utfylle rollen. I noen tilfeller må personen være ekstern.

Ekstern DPO kan være ressurssparende.

Ved å leie inn en ekstern DPO kan din bedrift spare mye ressurser. Det kan være krevende å holde seg oppdatert på gjeldende regelverk, og ved å leie inn ekstern kompetanse slipper du å legge økt press på din interne IT-avdeling.

DPO fra MTI IT Service

Vi har erfarne og sertifiserte DPO’er som kan bistå med veiledning hjelp og kontinuerlig oppfølging for å sørge for at din bedrift er i samsvar med den nye personvernforordningen. Ta kontakt med oss for en prat om hvordan dette kan fungere for din bedrift.


få en uforpliktende samtale om vår dpo-tjeneste!

RING OSS PÅ 56 34 97 50

...eller fyll ut kontakskjemaet under, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

 
Din e-post adresse eller telefonnummer

Personopplysninger oppgitt behandles i henhold til vår personvernerklæring.