Stadig oftere hører vi om cyber-angrep mot norske virksomheter. Datatyveri er blitt en trussel som alle må forholde seg til. Derfor er det viktig å ta temaet datasikkerhet på alvor og sørge for at du og din bedrift er riktig beskyttet mot den voksende trusselen.

Alle kan bli hacket, og sannsynligvis har du allerede blitt utsatt for forsøk på datainnbrudd. Ikke så rart, for antall hacker-angrep har de siste tiden har doblet seg fra år til år.

Vi kan gi konkrete råd rundt både organisatoriske og menneskelige tiltak som bør iverksettes for an forbedre datasikkerheten i din bedrift, og reduserer risikoen for at slike angrep rammer nettopp deg.

Arbeid med datasikkerhet  bør være en kontinuerlig prosess, og ikke bli en samling av vilkårlige strakstiltak. For konsekvensen av det siste er både kostnadsdrivende og lite effektivt. Vi vet at datasikkerhet er et omfattende tema, det krever både god planlegging og helhjertet innsats for at ditt nettverk og dine data skal være beskyttet på en god og effektiv måte.

Vi har lang erfaring med datasikkerhetsarbeid og hjelper deg gjerne fra analyse til gjennomføring av tiltak som kan tette sikkerhetshuller i dine it-systemer.

Her er noen gode råd fra oss som burde være en god start for å bygge en god og sunn kultur når det kommer til datasikkerhet.

Sørg for gode passordrutiner

  • Del aldri passord ditt med noen

  • Unngå fellespassord og bruk av samme passord overalt

  • Det er lurt å skifte passord med jevne mellomrom

rawpixel-749497-unsplash.jpgTa sikkerhetskopier

Ved å ha en automatisert backup-rutine unngår du at data og dokumenter går tapt ved et eventuelt datatyveri. Det er viktig at sikkerhetskopiene rent fysisk er plassert på en trygt og sikkert sted.

Vær alltid oppdatert

For å beskytte seg mot stadig mer utspekulerte hackere og virus, er det viktig at man har et bevisst forhold til sikkerhetsoppdateringer av både operativsystem og antivirus-programvare. Vi anbefaler at du alltid har de sist oppdaterte versjonene av programvare og systemer du bruker.

Finn ditt riktige sikkerhetsnivå

Både bedrifter og privatpersoner har ulike behov for beskyttelse, men alle bør være tilstrekkelig sikret mot truslene. En sikkerhetsanalyse av bedrift vil klarlegge om det trengs nye tiltak og rutiner eller om det kanskje holder å bedre de eksisterende.

Hva kan skje? Gjennom en god og grundig sjekk kan vi finne det rette sikkerhetsnivået for nettopp din bedrift og deretter gi råd og anbefalinger knyttet til tiltak og behov for justeringer.


Les mer om hvordan MTI kan hjelpe deg med datasikkerhet.


Kritisk informasjon bør krypteres

Noen virksomheter har av ulike årsaker ekstra høye krav til datasikkerhet. Dette kan eksempelvis skyldes håndtering av sensitive data eller konfidensiell informasjon. For disse bedriftene vil kryptering av data være en aktuell metode for å beskytte seg mot ulike cyber-trusler.

Vi har lang erfaring med å levere tjenester som oppfyller strenge sikkerhetskrav til konfidensiell og forretningskritisk informasjon, slik at virksomheten din beskyttes mot såvel uautorisert tilgang som utilsiktede endringer.

Søk sikkerhet i skyen

Stadig flere virksomheter benytter seg av sky-tjenester. Foruten fordelen med høy driftssikkerhet, vil du kunne eliminere sikkerhetsutfordringene knyttet til maskinvare, om du tar bedriftens servere opp i skyen. På den måten oppnår man et høyere sikkerhetsnivå enn ved å bruke en lokal server.

Vi kan tilby ulike sky-løsninger. Disse kan skreddersys din bedrifts utfordringer på datasikkerhet-området.