Aggresivt krypteringsvirus kan gjøre store skader i nettverk.

Det spres for tiden mange e-poster med ondsinnet program (virus) som fører til at PC-en blir infisert av løsepengevirus.

Vær svært forsiktig med å åpne vedlegg i e-poster. Om du har vært uheldig å åpne et slikt vedlegg må du slå av maskinen umiddelbart og ta kontakt med din  IT-leverandør!

MTI IT Service har nylig løst utfordringen med kryperingsvirus hos en kunde. Viruset kom via en link på en PC og nådde inn i nettverk og server. Når et slikt virus slipper til blir filer/dokumenter kryptert, programvare kan bli "knust" . Hendelsen ble rapportert på tampen av dagen en fredag og mandag var kunden opp å gikk på det meste slik at produksjon og grunnlaget for inntjening i selskapet kunne starte opp som vanlig og gjennomføre sine oppgaver. En del av administrasjonen var fremdeles litt hemmet av hendelsen. Tirsdag ettermiddag/onsdag formiddag var de aller fleste utfordringene med virus angrepet løst.

Klart dette koster penger, men tapet og produksjonstid ble reddet.

Vær forsiktig med å åpne filer, har du den minste mistanke ta kontakt med din IT leverandør. Er du uheldig å åpne noe som utløser programmvare med infeksjoner - slå av PC, koble den fysisk fra nettverket internt og ta kontakt.